Åsane CK

Grupper

Klubben er organisert i fire grupper:

Hver gruppe har egen trenergruppe og kontaktpersoner.

Ungdomsgruppen

Åsane CK sin ungdomsgruppe består denne sesongen av ca 15 utøvere i alle kategorier. Meste parten er gutter 12- 13 år, samt noen eldre gutter og HELDIGVIS noen jenter. Det trenes jevnt og trutt. Noen har mer ambisjoner enn andre, men klubben har en tanke om at dersom noen velger å gå for å bli flink på et høyt prestasjonsnivå, så skal det være mulig innen for ÅCK sine rammer. Årets primær mål er at majoriteten av ungdommen skal lære seg å være på langtur alene uten leder. Med det tenker vi t/r Risnes. Vi ser for oss at de skal lære nok ferdigheter til å ferdes i trafikkbildet, få nok kunnskaper om fart og teknikk, og ikke minst bygge lagrelasjoner til å ta vare på hverandre under treningsturer. Bygge kameratskap på tvers av alder og kjønn. Vi ser for oss at gode presentasjoner og/eller prestasjonsutvikling er en konsekvens av mye trening og godt kameratskap.

Som en konsekvens av dette ønsker vi å være inkluderende i vårt arbeid, samtidig som vi ønsker at treningsinnholdet skal være av stor kvalitet. Med det menes at vi har fokus på teknikk og ferdigheter som gir mulighet for å utvikle trygghet i stor fart. Slik at vi ikke tenker for mye på resultater , men ser på utvikling av teknikk og ferdigheter hos den enkelte. Denne måten å trene på sier også at vi ikke trenger å sykle så lang, men kan gjøre øvinger på små strekk.

Vi oppfordrer også barn/ungdom til å ha parallelle idretter lenge. Gir bedre bevegelsesmønstre og gjerne mer trening.

Vi ønsker også at foreldre er med på treninger mm. Det er komplisert å drive med landeveis sykling så foreldre involvering er positivt og nødvendigt.

Vi vet at deltagelse i idrettskonkurranser er den beste arena for læring og utvikling. Vi ønsker derfor at alle er mest mulig deltagere i konkurranser.

Junior / U23 / Senior

Veteran (30+)

Åsane CK veteran retter seg mot klubbens eldre ryttere. Fokuset for veterangruppen omfavner alt fra rolige søndagsturer til aktiv deltakelse i ritt for veteraner. Klubbens veteraner har faste treningstider mandag, tirsdag og torsdag. Se egen info om dette under trening. I tillegg arrangeres turer i helger. Dette annonseres som regel via Åsane CK facebookside for veteraner.

https://www.facebook.com/groups/313348898680609/

Åsane CK oppfordrer alle veteraner som har lyst å prøve seg i de aktive rittene her i regionen. Aktive ritt krever mer av deg som rytter både fysisk og mentalt, men det er viktig å huske at alle har startet fra bar bakke. Formålet er som alltid å skape idrettsglede.

Åsane CK huser også mange flotte damesyklister i alle aldre. Likevel ønsker vi flere damer spesielt velkommen til klubben vår. Gjennom sesongen inviterer klubben kvinnelige ryttere til egne treningsturer for damer, og det arrangeres egne ritt kun for kvinnelige rytter.

Triathlon

Det eldre segmentet

Klubben har en voksende andel mosjonister. Gruppen deltar på triathlonkonkurranser over det hele land og noe i utlandet. Typiske mål for denne gruppen er Aurlandsfjeller Xtreme triathlon (AXTRI), Haugesund 70,3 IronMan (Haugesund IM ), Oslo Triathlon (OsloTri), Norseman Xtreme triathlon (NXTRI), Strilaman triatlon (Strilaman), Os triathlon (OsTriathlon), Hjellvik triathlon (HjellvikTri) osv. Internasjonalt blir det Nederland, Lanzarote m fl. Treningsmessig er dette den voksne eller master delen av klubbmedlemmer. Den enkelte gjør sine treninger etter lyst og behov. Triathlongruppen begynte så vidt med felles triathlontrening sommeren 2013 og vil følge den tråden opp også i 2014. Svømming i et lokalt vann, sykling i Blindheimsdalen og løping rundt det lokale vannet. Denne treningen vil være åpen for alle som vil.

Det yngre segmentet

Her er det mer kvalitet enn kvantitet som teller. Utøverne her er også medlemmer i Åstveit svømmeklubb og Norna/Salhus. Å drive aktivt krever også gode svømme og løpeferdigheter, og det er derfor nødvendig med flere klubber involvert. Per i dag har Åsane CK tre ungdommer som satser hardt på triathlon. Deltagelse for disse tre vil hovedsakelig være NM/UM og triathlon serien (NC). I tillegg vil det også være internasjonal deltagelse i Europa Cup (EC) / Europa Mesterskap (EM).

Åsane CK har et utmerket samarbeid med Åstveit svømmeklubb der Åsane CK i vinter har fått disponere litt tid i en svømmehall en gang i uken og der utøvere fra Åstveit svømmeklubb deltar på Åsane CK sine ungdomspinninger hos Stamina.

Terje Solbakken Trafikkskole AS
Sparebank 1 - SR bank
Inn As
Knut Knutsen
Bergen Nord Tannhelsesenter
Trimtex
MX Sport Åsane
Stamina Hot